Share

Ayvalık Mühendislik

Ayvalık Mühendislik

Ayvalık Mühendislik Hizmetleri

 

    DGC Yapı bilgi ve tecrübesini birçok alanda olduğu gibi mühendislik hizmetleri kapsamında da siz değerli bireyler ile paylaşmaktadır. Günümüzde gelişen teknolojisi ile birlikte mühendislik alanında çok büyük değişiklikler ortaya çıkmıştır. Bu yenilikler ile birlikte bireyin yaşamını kolaylaştırarak, yaşam düzeyini üst seviyeye çıkartmak ve yenilikleri bireylerin hayatına uygulamak konusunda önemli gelişmelere yol açmıştır. Alanlarında uzman ve tecrübeli kadrosu ile hizmetlerini hızla sürdürmektedir.
Hizmet Verilen Mühendislik Alanları;

 

    İnşaat Mühendisliği, malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan, proje, yapım ve denetlenmesiyle uğraşan temel mühendislik dalıdır. İnşaat mühendisi; yol, bina, havaalanı, tünel, baraj, köprü, kanalizasyon, arıtma sistemleri dahil olmak üzere büyük inşaat projeleri ve sistemlerini tasarlar, inşa eder, denetler ve sürdürür.

 

    Makine Mühendisliği, temel fizik prensipleri ve malzeme teknolojileri kullanarak mekanik sistemlerin tasarım, analiz, imalat ve bakımı ile ilgili çalışmalar yapan ve fiziksel olay ve durumları matematiksel olarak modellemek suretiyle problemlere analitik çözümler sunabilen mühendislik disiplinidir. Makine mühendisi her türlü tasarım, imalat, ar-ge, gıda, demir-çelik, nükleer ve termik santraller, uçak, ısıtma-soğutma ve bu gibi birçok sektörde bakım, onarım, kalite kontrol, tasarım, pazarlama, proje ve idari görevler alabilmektedir. Makine mühendisleri ayrıca yolcu gemileri, savaş gemileri ve yük gemilerinde makina tasarımında, otomotiv endüstrisinde otomobillerin, kamyonların ve otobüslerin karoseri ve tüm yedek parçalarının tasarım, analiz ve üretiminde, havacılık ve uzay endüstrisinde uçak ve uzay araçlarının tasarım ve üretiminde bulunabilmektedir.

 

    Elektrik Mühendisliği, elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.

    Elektrik – Elektronik Mühendisliği, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler. Elektrik mühendisleri ayrıca otomobil ve uçakların elektrik sistemlerini de tasarlar.


    Enerji Sistemleri Mühendisliği, bir enerji kaynağının başka bir forma dönüştürülme yöntemlerini, yeni uygulanabilir enerji kaynaklarının keşfedilmesini, enerji sistemlerinin veriminin arttırılmasını konu alan çok disiplinli bir mühendislik bölümüdür.