Ayvalık Tesisat Hizmetleri
Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte bireylerin yaşamına her türlü kolaylık sağlamak amacıyla hizmetlerimize her alanda devam etmekteyiz. DGC Mimarlık ayrıca; Isıtma Tesisatı, Sıhhı Tesisatı, Elektrik Tesisatı, Doğalgaz Tesisatı, Mekanik Tesisatı alanlarında da uzman bilgili , özverili ve tecrübeli kadrosu ile sizlere hizmet sunmaktadır. En yeni teknoloji ve değişiklikler ile tesisat konusunda da en iyi hizmeti amaçlamaktayız.
Hizmetlerimiz;
Isıtma tesisatı, Isıtma sistemleri, kullanım mekanlarının istenen sıcaklıkta tutulabilmesi için iç ortamdan dış ortama (çevreye) olan ısı kaybının karşılanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Merkezi ve lokal (bölgesel) olarak iki ana başlıkta toplanabilir.
Merkezi ısıtma, genel olarak, soğuk iklimlerdeki büyük yapılarda kullanılır. Sistem, kullanılacak akışkanı (su, hava veya buharı) ısıtmak için merkezi kazan veya ısıtıcı, ısıtılmış akışkanın dağıtımı için boru tesisatı ve ısıyı ortam havasına transfer etmek için nihai ısı ileticilerini (radyatör, fancoil, ısı apareyleri vs) içerir. Nihai ısı ileticileri burada, ısıyı ortama konveksiyon (taşınım) yolu ile ileten bir ısı eşanjörüdür. Binalarda özel boruların zemin altına gömme yapılması ile zeminden ısıtma yapılan merkezi ısıtma tesisatları da mevcuttur.
Tüm sistem ısıtma suyunu sirküle ettiren bir pompaya sahiptir. Sıcak su, genellikle bir su deposu içinde saklanan sıcak kullanım suyu sağlamak için başka bir ısı eşanjörünü beslemek içinde kullanılır.
Hava kullanılan ısıtma sistemlerinde, hava kanal sistemleri boyunca dolaştırılır. Kanal sistemleri, soğutma ve klima(kombi) için de kullanılabilir ve havayı filtrelerden geçirerek temizleyebilir.
Lokal ısıtma sistemleri de genel olarak merkezi ısıtma ile aynı prensipleri taşır. Fakat burada kullanıcılar binalarını ortak (merkezi) bir sistemden değil bireysel olarak ısıtırlar. Burada merkezi ısıtmada olduğu gibi, sıcak sulu ısıtma sistemleri kullanılabilir. Bu durumda kullanıcılar kendi dairelerindeki radyatörleri ısıtmak için kombi veya kat kaloriferi adı verilen ısıtma cihazlarını kullanırlar. Bu cihazlar kazanlardan daha küçük kapasiteli ve kompakt cihazlardır.
Sıhhı tesisat, yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun atılması, atık suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir.
Çağdaş dünyamızda insanların sağlıklı, güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde yaşaması ve çağdaş yapılara sahip olmasında hiç şüphesiz ki tesisat mühendisliğinin önemi büyüktür. Modern bir sıhhi tesisat sisteminin oluşması için : Yapı sakinlerine güvenilir bir temiz su sağlanması ve bu suya her hangi bir sıvının karışmasının önlenmesi, aygıt sayısı, sağlanan suyun miktar ve basınç yönünden uygun bir sistem kurulması, gerekli hallerde suyun depolanması, pis su drenaj sisteminin tıkanma ve kirlenmelerden, katı madde birikimlerinden uygun bir bakımla korunmasının sağlanması, kabul edilebilir bir tesisat ömrü için uygun boru ve donatım malzemelerinin seçilmesi ve temiz su ve pis su sistemlerinde uygun ayırma, yalıtım ve havalandırmanın sağlanması gerekmektedir.
ELEKTRİK TESİSATI,
1- Boruların yerleştirilmesi
Binalar yapılmadan önce elektrik tesisat projeleri hazırlanır. Bu projelerde boruların kesitlerinden nereye yerleştirileceklerine, anahtar ve prizlerin nerelerde olacağına kadar bütün detaylar belirlenir. Elektrik tesisatını üstlenen yetkili firmanın uzman personeli, projedeki bilgilerin kılavuzluğunda öncelikle iletken tellerin yer aldığı boruların geçeceği yolu belirler. Ardından açılan kanallara borular titizlikle döşenir. Tavan betonları dökülmeden önce zaten bu yerler belirlenmiştir.
2- Buat ve kasaların yerleştirilmesi
Elektirkli devrelerde akımı kollara ayırmak için kullanılan kutulara “buat” adı verilir. Projeye göre prizlerin ve buatların yerleştirileceği kasalar, açılan yuvalarına çimento yardımıyla tutturulur. Sıva öncesi gerçekleştirilmesi gereken bu işlem yapılırken buatların tamamı tavandan eşit mesafede ayarlanır. Anahtarların ve prizlerin yerden mesafeleri standart olarak bellidir. Anahtarlar tabandan 150 cm, prizler ise 40-50 cm mesafeye yerleştirilir.
3- Kabloların çekilmesi
Elektrik tesisatı nasıl döşenir sorusunu cevapladıktan sonra sıra kabloların çekilme işlemine geldi. Sıva kuruduktan sonra iletken kabloların çekilmesi aşamasına geçilir.
Boruların içinden kabloların geçmesi için kılavuz teller ve “susta” adı verilen aletler kullanılır. Diğer aşamalarda olduğu gibi kabloların çekilmesi de titizlikle yapılmalıdır.
Borulardan geçirilecek iletken tellerin çapı, bağlantılar için yeterli uzunlukta olmaları, kesintisiz olarak geçebilmeleri kadar, boruların içinin boş olması da oldukça önemli detaylardır. Tellerin kolayca geçirilmesi için talk pudrası kullanmak, pratik ve yaygın bir yöntemdir.
4- Buat bağlantıları
Tellerin buat içindeki bağlantıları sırasında “klemens” adlı parçalar kullanılır. Buat bağlantılarının karmaşık olmamasına, akım uçlarının buatın kapağına değmemesine dikkat edilmelidir. Buatın içindeki gereken bağlantılar yapıldıktan sonra özenle kapağı kapatılır.
5- Anahtar, priz ve duyların montajı
Elektrik tesisatı döşemenin son aşamasında dışarıdan görünen anahtar, priz ve duyların montajı gerçekleştirilir.
Elektrik tesisatınız ne kadar usta eller tarafından döşense de zaman zaman arızalar yaşayabilirsiniz. Tur Assist güvencesindeki @HOME paketi, elektrik tesisatınızın bozulması, kısa devre yapması veya hasar görüp çalışamaz hale gelmesi durumlarında, acil müdahale ve tamir hizmeti sağlamak için konutunuza konusunda uzman ve donanımlı elektrikçi ekibi gönderir.
Doğalgaz Tesisatı, Doğalgaz, yer altından elde edilen fosil kaynaklı yanıcı gaz karışımıdır ve renksiz, kokusuz, zehirsiz ve havadan daha da hafif bir gaz olarak enerji elde etmek amacıyla kullanılır. Doğalgazın iletimini ve kullanımını yapabilmek için tesisat sistemine ihtiyaç vardır.
Doğal gaz, evlerde kullanılabilecek şekilde güvenli ve temiz bir enerji kaynağı olarak görülmektedir. Yine de doğalgaz kullanımında en büyük risk, gaz kaçağıdır. Bu sebeple doğalgaz tesisatının güvenli kurulup ve çalışır olması, işlemlerin uzman kişilerce yapılması ve yetkililer tarafından onaylı şekilde hizmetin sağlanması oldukça önemlidir. Aynı şekilde kullanıcıların da doğalgaz ile ilgili güvenlik uyarılarının bilincinde olması gerekmektedir.
Doğalgaz kullanımı için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir:
-
Binaya kadar gelen bir doğalgaz hattı bulunmalıdır.
-
Doğalgaz bağlantısı için başvuru yapılmalıdır.
-
Bina ve daire içinde doğalgazın kullanılabilmesi için iç tesisat tamamlanmalıdır.
-
Doğalgaz abonesi olunarak doğalgazın kullanıma açılması gerekmektedir.
Kurulum Aşamasında Gerekenler:
-
Doğalgaz boru hatları,
-
Ana emniyet vanası,
-
Doğalgaz dağıtım şebekeleri,
-
Basınç regülatörü
-
Manuel vana,
-
Doğalgaz kazanları,
-
Kolon ve iç tesisatlar,
-
Kombi vb. sistemi çalıştıran cihazlar